Tuesday, 23 September 2014

Collagen Powder Yang Istimewa

Alhamdulillah bulan ini, September 2014 Shaklee menawarkan 2 produk pada harga promosi; Collagen Powder; beli 6 percuma 1 dan Meal Shakes; beli 3 percuma 1.

Sebelum balik cuti raya lepas, seorang kawan pejabat Luke (sama level pejabat dan sama-sama study leave kat UKM, sama-sama struggle siapkan tesis) nak cuba Collagen Powder Shaklee. Katanya sebelum ini dia ada ambil collagen brand lain tapi kurang kesan. Jadi kali ini dia nak cuba collagen Shaklee pula.

Katanya kalau dibandingkan harga memang Collagen Shaklee lebih mahal, tapi katanya dia nak cuba juga, mana tahu hasilnya seperti yang diharapkan. Ada kami ceritakan kisahnya dan kesudahannya di sini.

Alhamdulillah, selain untuk dirinya, dia juga tolong orderkan untuk kawan-kawannya dan melayakkan dia untuk dapat FREEMEMBERSHIP dan juga BONUS dalam RM90 2 bulan lepas.

Sekarang dia adalah pengguna setia collagen powder. Selain mengguna dan dapat khasiatnya, dia juga dapat bantu kawannya untuk dapat khasiat yang sama dan dapat bonus.

Sekarang ini dia sedang dalam proses untuk daftarkan FREEMEMBERSHIP untuk kawannya yang sebelum ini order dengan ini. Inilah yang dikatakan kesan Shaklee #shakleeeffect.

Bulan September 2014 ini pihak Shaklee Malaysia bermurah hati berikan promosi bagi sesiapa yang beli 6 akan dapat percuma 1. Boleh kongsi-kongsi beli; kakak, abang, ibu, mertua, jiran.

1 paket ini ada 15 stik. Jadi kalau beli banyak-banyak untuk kegunaan sendiripun memabng berbaloi. Jimat, murah, berkesan, halal dan semulajadi. Jom sama-sama kita memanfaatkannya










CARA MAKAN COLLAGEN POWDER





Moga bermanfaat dan kami boleh dihubungi di talian di bawah. Sampai jumpa lagi insyaAllah

Artikel berkaitan:


Read more ...

Saturday, 6 September 2014

Ada Ke Lelaki Buat Bisnes Shaklee?

Produk kesihatan dan kecantikan sinonim dengan wanita. Namun kini lelaki juga semakin ramai yang prihatin dengan kesihatan dan kecantikan.

Selain cantik dan sihat, Shaklee juga menawarkan peluang bisnes dan peluang jana pendapatan tambahan. Bagi mereka yang suka cari dan ambil peluang, inilah yang mereka nantikan daripada produk yang mereka gunakan selalu.

Disamping guna dan dapat manfaat sihat dan cantik, kita juga boleh jana pendapatan tambahan. Menarik bukan.

Selalu kami dengar soalan begini:

Soalan (S): Ada ke orang lelaki buat bisnes Shaklee?
Jawapan (J): Ada je

S: Macam pelik je, lelaki buat bisnes vitamin dan produk kecantikan
J: Apa yang peliknya. Lelaki sekarang dah moden dan lebih terbuka berbanding dulu. Buka setakat sihat dan cantik, tapi juga Shaklee ni dapat bagi income tambahan. Sebab itulah ramai lelaki yang dah join Shaklee

S: Tak kekok ke lelaki nak study dan explain produk-produk ini?
J: Apa yang kekoknya? Produk Shaklee bukan untuk wanita je. Malah untuk lelaki, bapa, dan seluruh isi keluarga dari atuk, nenek, mak, ayah, anak-anak dan juga cucu cicit. Pendek kata produk Shaklee ni untuk kegunaan seisi keluarga. Bukan sahaja untuk makan dan minum, ada juga untuk kegunaan rumahtangga seperti sabun baju, sabun rumah, ubat sapu, penapis air dan sebagainya

S: Jadi, bolehlah lelaki jadi ahli ya?
J: Boleh. Dan yang lebih menariknya keahlian Shaklee ni untuk pasangan suami-isteri. Maksudnya jika kita telah berkahwin, keahlian ini boleh digunakan oleh kedua-dua pasangan suami isteri. Tak perlu ada 2 keahlian.

S: Apa manfaat lain apabila kita jadi ahli Shaklee?
J: Manfaat lain boleh rujuk di entri ini

S: Dalam group JBC ada tak lelaki yang buat bisnes Shaklee ni?
J: Ada, bukan setakat pasangan suami dan isteri, malahan ada juga lelaki yang masih bujang yang jadi ahli di bawah rangkaian kami.

S: Setakat ini pelopornya adalah wanita. Jadi apa cabaran untuk kami yang lelaki ini?
J: Bagi saya, ini bukan cabaran tetapi adalah PELUANG untuk kita mangkin dan meluaskan empayar bisnes ni. Jom sama-sama kami untuk sama-sama pelopori dan jana pendapatan dengan bisnes ini. Di sini kami ada Lukeman yang boleh membantu dan juga Siti Norliza yang bersedia untuk memberikan bimbingan dan tunjuk ajarnya kepada kita semua.

Bukan itu sahaja, dalam rangkaian kami juga ada beberapa orang Master yang akan bantu kita dalam pendakian menuju ke Master Coordinator, insyaAllah


Produk Shaklee; vitamin, berat badan, kecantikan dan kegunaan rumahtangga

Read more ...

Thursday, 4 September 2014

Perjalanan Kehidupan; Penawar dan Terapi Jiwa

Hidup kita ada turun naik. Terkadang kita di atas, terkadang kita di bawah. Terkadang kita rasa perjalanan kita lancar, terkadang kita rasa banyak cabaran dan dugaan. Ada masa kita tawa gembira, ada masa kita sedih berduka

Segalanya datang silih berganti untuk menguji keimanan kita kepadanya. Sama ada kita benar-benar beriman kepadaNya (insyaAllah) ataupun sebaliknya (nauzubillah).

Sentiasalah kita bersangka baik dengan Allah. Selalulah panjatkan doa, kesyukuran dan sujud kepadaNya, moga segala urusan kita di dunia mahupun di akhirat dipermudahkanNya insyaAllah

Perjalanan kita masih jauh, untuk menuju kehidupan akhirat yang kekal abadi. Persiapkan bekalan sebaiknya. Sebaik-baik bekal adalah takwa. 3 yang bermanfaat selepas kematian kita; sedekah jariah, ilmu bermanfaat dan doa daripada anak yang soleh

Dan Allah sangat dekat dengan kita dan akan sentiasa perkenankan doa kita, cuma masanya sama ada dipercepatkan di dunia, ditangguhkan di akhirat, ataupun digantikan dengan sesuatu yang lebih bernilai di akhirat kelak.

Semoga kita sentiasa beroleh rahmatNya insyaAllah. Dibawah ini sedikit petikan ayat Quran berserta maknanya bagi penawar jiwa kita agar sentiasa berpegang teguh dengan janji Allah

"Ya Allah, jadikanlah kami orang yang sentiasa baca, faham, hafal, amal dan sebarkan qalam Mu (Al Quran) ini ya Allah. Pandanglah kami dengan pandangan rahmat an kasih sayangMu ya Allah"

Sesungguhnya Allah sentiasa dekat dengan kita


Ujian akan sentiasa datang silih berganti



Mahalnya nilai syurga


Allah tidak memberati melainkan sesuai dengan kesanggupan kita



Tiap kesukaran disertai kemudahan


Ditegaskan lagi sekali, tiap kesukaran disertai kemudahan




Sabar, solat, khusuk dan doa adalah peneman dan senjata terbaik

Artikel berkaitan:







Read more ...

Wednesday, 3 September 2014

Dividen Bank Persatuan 2013 dan Jemputan Shaklee

Alhamdulillah dividen Bank Persatuan bagi tahun 2013 adalah sebanyak 6% (selepas ditolak zakat 2.5%). Jadi dividen totalnya adalah 8.5%. Alhamdulillah pihak bank koperasi ini telah siap-siap tolak zakat bagi memudahkan urusan kita, para pencarumnya.

Ini adalah alternatif bagi pihak yang tidak mahu melaburkan duit mereka di Amanah Saham Nasional (ASB, ASN, ASD dan sebagainya). Pilihan lain kita ada Tabung Haji, Koperasi Felda, Koperasi Tentera dan juga Senarai Sekuriti Patuh Syariah

Kami juga dapat jemputan ke "Majlis Pengiktirafan dan Motivasi Shaklee (Shaklee Motivation & Recognation)" di Shah Alam Convention Center (SACC) pada 28 September 2014 ini. Jemputan ini kira mini award untuk SID yang bercita-cita untuk dapatkan tiket percuma ke Itali mahupun ke Umrah untuk cycle tahun ini.

Semua dijemput oleh Shaklee untuk sama-sama memeriahkan majlis ini sama ada yang dah jadi ahli Shaklee ataupun belum. Di majlis ini kita akan jumpa ramai kenalan baru bagi bertukar-tukar ilmu tentang bisnes, marketing dan sebagainya

Ini adalah antara 3 kelebihan utama ahli Shaklee dengan modal serendah RM65 iaitu 3C; cash, car & convention.


Surat Bank Persatuan dan Shaklee

Dividen Bank Persatuan 2013 6%



Jemputan Shaklee



Read more ...

Tuesday, 2 September 2014

Hadiah Kepada Pemenang Cabaran Shaklee Grup JBC

Assalamualaikum
Alhamdulillah hadiah kepada pemenang cabaran JBC untuk 3 hari terakhir bulan Ogos 2014 telah selamat diposkan pagi tadi. Walaupun cabaran ini agak ad-hoc, kerana 3 hari tempohnya, namun alhamdulillah ada juga yang berjaya memenanginya.

Untuk bulan September 2014, promonya adalah Collagen Powder dan MealShakes. Dan untuk group kami, ada hadiah yang menanti pemenang jika mereka dapat capai target tertentu. Target dan hadiahnya ada kami ceritakan dalam group FB & Whatsapp kami.

Jom sama-sama sertai kami di JBC untuk menjana income dengan bisnes Shaklee dan juga berpeluang memperolehi hadiah yang dianjurkan oleh pihak penganjur. Sampai jumpa lagi insyaAllah


Hadiah kepada pemenang Cabaran 3 hari Ogos 2014. Jom dapatkan 6 hadiah untuk Cabaran 1 bulan September 2014 di JBC


Artikel berkaitan:


Read more ...

Monday, 1 September 2014

September 2014 Bulan Istimewa Untuk Penggemar Collagen Powder dan Meal Shakes

Assalamualaikum

Alhamdulillah bulan ini bulan istimewa untuk penggemar produk kesihatan semulajdi Shaklee sebab bulan ini Shaklee menawarkan promosi istimewa untuk 2 produk sekaligus iaitu COLLAGEN POWDER dan MEAL SHAKES.

Rujuk 2 SMS yang dihantar Shaklee kepada kami di bawah

"RM0.00 Shaklee: Sept'14 Buy 6 Free 1 Promotion - Collagen Powder(00P210) DN1428, 444UV. Place your order now! TQ"

"RM0.00 Shaklee: Meal Shakes - Buy 3 Free 1(00P217) @DN273, 93UV promotion from Sept till Oct'14. Place your order now! TQ"

Bagi sahabat yang nak sama-sama order pada bulan promosi ini boleh PM kami 0132299319 Lukeman ataupun 0196515717 Liza. Kita boleh order sama-sama. Kalau beli sendiri-sendiri kita hanya dapat beli pada harga biasa.

Kalau beli pada harga promosi ini, kita boleh dapat harga istimewa. Syaratnya kena cukup beli 1 set ini. Jom kita kongsi-kongsi beli.

Di bawah ni antara khasiat dan testimoni COLLAGEN POWDER SHAKLEE. Juga boleh lihat di sini











Read more ...