Sunday, 31 August 2014

Contoh Soalan Sekolah Integrasi Selangor

Assalamualaikum, alhamdulillah ramai rupanya yang cari info pasal sekolah Integrasi dan juga sekolah Al Amin Bangi ya. Kalau tengok pada hits kunjungan ke entri Al Amin vs SRAI vs SKJalan3 boleh tahan ramai juga yang cari info berkenaan dengan sekolah pilihan di sekitar Bangi ni ya.

Kali ini kami ingin kongsikan lebih lanjut tentang proses dan panduan kemasukan ke Sekolah Integrasi (SRAI) beserta contoh soalan yang biasanya di tanya kepada anak-anak yang memohon untuk masuk ke sini

1. Panduan Kemasukan SRAI

SRAI terletak di bawah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) yang menggabungkan 2 kurikulum iaitu kurikulum sekolah agama dan kurikulum KBSR Kementerian Pendidikan Malaysia. Kiranya 2 sesi digabungkan terus menjadi 1 sesi pengajian sekolah agama dan sekolah rendah kebangsaan

Sesi pembelajarannya ada 2 sesi sama ada 7.30 pagi - 2.30 pagi ataupun 7.30 pagi - 4.00 petang (bergantung kepada lokasi sekolah) (rujuk gambar di bawah). Bermula tahun 2014 ini sesi sekolahnya dipendekkan menjadi 7.30 pagi - 3.30 petang (Sesi sekolah Al Amin Bangi pula adalah 8 pagi - 3.30 petang).
Buku Panduan Kemasukan ke SRAI dan Contoh Soalan Latihan


Isi Kandungan

Pengenalan dan sesi persekolahan


Syarat kemasukan murid


Yuran dan pendaftaran



Proses pendaftaran dan ujian

Alamat SRAI di seluruh Selangor. Setakat ini ada 11 cawangan



2. Contoh Soalan

Bahasa Malaysia


Bahasa Inggeris

Sains




Matematik


Jawi dan Bahasa Arab


Kepada Tuan / Puan yang mahukan contoh soalan latihan bagi kemasukan anak-anak ke darjah 1 boleh terus emailkan kepada kami di jombahagia@gmail.com bagi memudahkan kami reply dan hantarkan link.

Harap membantu Tuan / Puan dan anak-anak kita semua insyaAllah

Lukeman & Siti Norliza
Bandar Baru Bangi
Selangor


Artikel berkaitan:

1. http://jombahagia.blogspot.com/2013/12/sek-sri-alamin-bangi-vs-integrasi-vs-skjalan3-bangi.html

2. http://jombahagia.blogspot.com/2014/02/sayangi-anak-dan-isteri-didikan-agama-makanan-halal-khasiat.html

265 comments:

  1. Puan boleh saya dapatkan contoh2 soalan ujian kemasukan SRAI..

    ReplyDelete
  2. jika ada boleh emelkan kepada saya rahmat82.usim@gmail.com..saya telah mencari buku tersebut tapi stok telah habis

    ReplyDelete
  3. Maaf lambat reply. Saya dah email pada Puan. Harap membantu Puan dan anak. Good luck

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam puan,
      Mohon puan emailkan kepada saya juga
      tq

      Delete
    2. assalam puan .. saya juga berminat contoh soalan tersebut. boleh emailkan tak... jasa dan keperihatin puan amat di hargai..

      Email: rubiah.razak@kbs.gov.my

      Delete
    3. assalammualaikum..
      boleh emailkan saya contoh soalan SRAI juga...
      norhafiza.fiza@gmail.com
      tq

      Delete
    4. Assalamualaikum,
      Tolong emailkan saya contoh soalan SRAI.
      Email saya mullaila@yahoo.com
      Terima kasih.

      Delete
    5. Assalamualaikum,
      Saya pun nak tuan..... email saya mullaila@yahoo.com
      terima kasih

      Delete
    6. Puan boleh tolong fwdkan contoh2 soalan tu. Kerjasama puan amat di hargai.

      Delete
    7. saya pun berminat mohon share..... ellygallery@hotmail.com

      Delete
    8. mohon share
      rinamohdhussein@gmail.com
      tqvm

      Delete
    9. assalamualaikum.. saya pun berminat boleh emeilkan kat saya.
      fakhrul.ibrahim@ymail.com

      Delete
    10. emeil kat saya boleh
      fakhrul.ibrahim@ymail.com
      terima kasih

      Delete
    11. SALAM PUAN..BOLEH TOLONG EMELKAN CONTOH SOALAN UNUTK SAYA JG
      qibtys@gmail.com
      sy sgt berharap puan bleh emel segera

      Delete
  4. Salam tuan/Puan,

    Saya juga sgt berminat untuk mendapatkan contoh soalan tersebut. Jasa tuan/puan Amat sy hargai

    Email: nadiaonadia@yahoo.com

    ReplyDelete
  5. Salam puan..ay amat berminat utk mnsptkn buku itu..jasa puan sy dahului dgn ucapan terima kasih..

    Emel: maizatulsyamimi91@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum puan. Sy pn berminat utk mdptkan buku tersebut. Boleh emelkan ke azianridzwan@yahoo.com. Terima kasih

    ReplyDelete
  7. Salam Puan, saya berminat untuk mendapatkan buku soalan tersebut, boleh Puan emailkan kepada saya qaisaraqalesya755@gmail.com. Tq.

    ReplyDelete
  8. Salam Puan, saya berminat untuk mendapatkan buku soalan tersebut, boleh Puan emailkan kepada saya qaisaraqalesya755@gmail.com. Tq.

    ReplyDelete
  9. Salam puan. Saya juga berminat utk dapatkan buku panduan dan soalan srai. Boleh puan email kepada saya faiefaiezah@gmail.com. syukran jazilan.

    ReplyDelete
  10. Salam puan. Saya juga berminat utk dapatkan buku panduan dan soalan srai. Boleh puan email kepada saya husnikhalis@yahoo.com

    ReplyDelete
  11. Salam puan. Saya juga berminat utk dapatkan buku panduan dan soalan srai. Boleh puan email kepada saya husnikhalis@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. Aslmkum..
    mntl tlg puan emailkan juga kpd saya rahayuesnam@gmail.com

    ReplyDelete
  13. Aslmkum..
    mntl tlg puan emailkan juga kpd saya rahayuesnam@gmail.com

    ReplyDelete
  14. Aslmkum..
    mntl tlg puan emailkan juga kpd saya rahayuesnam@gmail.com

    ReplyDelete
  15. Saya dah emailkan pada semua yang bagi email add. Harap dapat membantu puan & anak insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. assalamualaikum puan sy berminat utk dapatkan buku tersebut.boleh emailkan kepada sy puterinatasya9@gmail.com

      Delete
    2. Tolong email saya juga zzaryna@ gmail.com

      Delete
  16. Assalamualaikum puan,
    Saya berminat untuk dapatkn buku tersebut. Mnta jasa baik puan untuk email kpd sy
    norshafawati.husin@gmail.com
    terima kasih byk.

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum puan sy berminat utk dapatkan buku tersebut.boleh emailkan kepada saya hazman. haxjax1@yahoo.com

    ReplyDelete
  18. assalamualaikum puan. mohon jasa baik puan untuk e-mailkan juga buku tersebut kepada saya Rahim..penyu_trg02@yahoo.co.uk.

    kat mane nk dptkn buku ni?

    ReplyDelete
  19. Assalamualaikum puan...saya pun berminat nak dapatkan buku tersebut.Minta jasa baik puan emailkan pd sy. norlida.ag@gmail.com ...terima kasih bebyk

    ReplyDelete
  20. Assalamualaikum puan,

    Saya berminat untuk dapatkn buku tersebut. Minta jasa baik puan untuk email kpd sy
    ahoneyza@yahoo.com.

    terima kasih byk..

    ReplyDelete
  21. Assalamualaikum puan,

    Saya berminat untuk dapatkan soalan dan buku tersebut. Mohon puan e-mailkan pada saya di nhana_01@yahoo.com.

    Terima kasih banyak puan.

    ReplyDelete
  22. As salam puan, saya jg berminat utk dapatkan buku dan contoh soalan. Minta jasa baik puan utk email pada saya mummynad@gmail.com.

    Terima kasih byk2. Wassalam

    ReplyDelete
  23. Mohon email kpd saya contoh soalan kpd junitafadzil542@gmail.com. semoga Allah membalas dgn yg lebih baik.Terima kasih

    ReplyDelete
  24. Sudah email. Mohon sesiapa yang perlukan contoh soalan latihan ini email terus kepada saya di jombahagia@gmail.com bagi memudahkan urusan

    ReplyDelete
  25. Mohon email kpd saya contoh soalan kpd asliza.as@gmail.com. semoga Allah membalas dgn yg lebih baik.Terima kasih

    ReplyDelete
  26. puan... boleh email pada saya x contoh soalan intergrasi tahun2 yang lepas sekiranya puan ade

    ReplyDelete
  27. Salam Puan, saya dari Kuching Sarawak. Mohon jasa baik puan emailkan kepada saya contoh soalan integrasi kemasukan ke Darjah 1 sekolah agama. terima kasih puan. tutyayu@gmail.com

    ReplyDelete
  28. Salam Puan,

    Mohon bantuan sekiranya dapat emailkan kepada saya. groovy.ally@gmail.com.
    Semoga puan dirahmati Allah... Amin. Tq :)

    ReplyDelete
  29. Salam Puan. Mohon jasa baik dapat emailkan kepada saya ke homestaysofea@gmail.com. Terima kasih atas jasa baik puan.

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum Puan. Mohon jasa baik dapat emailkan kepada saya ke kamarul.it @gmail.com. Terima kasih atas jasa baik puan.

    ReplyDelete
  31. salam... boleh email kepada saya juga tak?? arinan79@gmail.com
    tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Puan. Mohon jasa baik dapat emailkan kepada saya ke pasti.btu@gmail.com. Terima kasih atas jasa baik puan.

      Delete
  32. Assalamua'alaikum wbt,
    Mohon juga emelkan kepada saya shimaaz2004@gmail.com. Jasa baik tuan/ puan didahului dgn ucapan ribuan terima kasih.Moga Allah permudahkan urusan kita semua..

    ReplyDelete
  33. Salam Puan. Mohon jasa baik dapat emailkan kepada saya ke nzh2305@gmail.com. Terima kasih atas jasa baik puan.

    ReplyDelete
  34. assalamualaikum puan.. say juga mohon emailkan contoh soalan.. miya.mira@ymail.com terima kasih..

    ReplyDelete
  35. Assalamualikum puan...boleh mohon emailkan kepada saya contoh soalan ...ke email : suzie8383@gmail.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  36. Assalamualikum puan...boleh mohon emailkan kepada saya contoh soalan ...ke email : suzie8383@gmail.com
    terima kasih.

    ReplyDelete
  37. Saya dah emailkan. Bagi yang belum ada rujukan / belum dapat harap terus email ke jombahagia@gmail.com. Nanti saya sertakan link untuk rujukan. Harap dapat membantu tuan puan dan anak2 insyaAllah

    ReplyDelete
  38. As Salam. Boleh mohon emailkan pada saya contoh soalan. email: lyncomel@yahoo.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  39. Assalamualaikum, mohon email dengan saya juga Puan. sbahri78@gmail.com. Terima kasih.

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum,boleh mohon emailkan pada saya contoh soalan.
    email: cyndaribot@gmail.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  41. Assalamualaikum,boleh mohon emailkan pada saya contoh soalan.
    email: cyndaribot@gmail.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  42. Assalamualaikum. Puan. Mohon emailkan saya contoh soalan di email saya.
    hasmahani.abuhanipah@gmail.com

    ReplyDelete
  43. mohon emailkan pada saya contoh soalan.
    email:afrinazahin@yahoo.com
    syukran jazilan..

    ReplyDelete
  44. Assalamualaikum wrt wbt puan.
    Saya berminat utk mendapatkan contoh soalan tersebut.
    Boleh diemelkan ke asy_syifaa85@yahoo.com
    Terima kasih diucapkan.

    ReplyDelete
  45. Assakamualaikum puan... mohon emailkan kpd sy contoh soalan ...
    email..azmanyawang@gmail.com
    terima kasih....

    ReplyDelete
  46. Assalamualaikum, boleh saya dapatkan contoh soalan.

    email: suhana.mdyusop@gmail.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  47. Salam boleh email pada saya sample soalan eida_oshin@yahoo.com.my.tq

    ReplyDelete
  48. Salam boleh email pada saya sample soalan eida_oshin@yahoo.com.my.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, tolong emailkan kepada sy jugak.. zulaili@kraftangan.gov.my.. terima kasih

      Delete
  49. assalam..boleh emel kan saya contoh soalan kemasukan ke SRAI ,tq rosaniza59@gmail.com

    ReplyDelete
  50. assalamualikum, boleh tolong email kat saye juge contoh2 soalan tu..saha.mus@gmail.com...terima kasih..

    ReplyDelete
  51. assalamualaikum puan sy berminat utk dapatkan buku tersebut.boleh emailkan kepada sy wawa_n83@yahoo.com

    ReplyDelete
  52. Assalamualaikum...saya juga berminat untuk menggunakan soalan2 dr puan sebagai latihan untuk anak saya.. boleh diemailkan kepada saya di haneenurinsyirah@yahoo.com

    ReplyDelete
  53. Assalamualaikum..saya seorang guru sekolah kebangsaan di terengganu juga berminat untuk menggunakan soalan-soalan dari buku tersebut. Jika diizinkan,mohon email kan kepada saya di
    maznita_fram@yahoo.com

    ReplyDelete
  54. Alhamdulillah.. banyak ibubapa yang sngat prihatin utk memastikan anak-anak mereka dapat masuk ke sekolah rendah agama.

    ReplyDelete
  55. Salam..boleh tolong email sy soalan kemasukan tahun 1..ini anak sulung sy, mamanya yang nervous.. masyee_tah@yahoo.com..

    ReplyDelete
  56. Salam..boleh tolong email sy soalan kemasukan tahun 1..ini anak sulung sy, mamanya yang nervous.. masyee_tah@yahoo.com..

    ReplyDelete
  57. Salam..boleh tolong email ke saya juga? Ank sy nk msk tahun 1 pd thn hadapan..mamanya yg nervous.. masyee_tah@yahoo.com

    ReplyDelete
  58. Salam..boleh tolong email sy soalan kemasukan tahun 1..ini anak sulung sy, mamanya yang nervous.. masyee_tah@yahoo.com..

    ReplyDelete
  59. Assalamualaikum...saya juga berminat untuk menggunakan soalan2 kemasukan tahun 1 dr puan sebagai latihan untuk anak saya.. boleh diemailkan kepada saya di mohdfaaezhakimi@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  60. assalammualaikum... saya berminat juga . boleh emailkan kpda saya di diana.kamis@gmail.com terima kasih

    ReplyDelete
  61. Assalamualaikum puan. Mohon diemailkan contoh soalan ke email saya zailanii72@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  62. Salam..boleh tolong email sy soalan kemasukan tahun 1..di alamat myparitha@gmail.com.

    ReplyDelete
  63. Assalammualaikum..
    Mohon jasabaik tuan/puan utk email soalan2 kemasukan drjh 1 sek keb dn kemasukan ke sekolah agama drjh 1...
    haslina_82@yahoo.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  64. Assalammualaikum..
    Mohon jasabaik tuan/puan utk email soalan2 kemasukan drjh 1 sek keb dn kemasukan ke sekolah agama drjh 1...
    haslina_82@yahoo.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  65. Tolong emailkn kt sy bole? Moga murah rezeki puan sekeluarga. shahidasahar2@gmail.com

    ReplyDelete
  66. Assalamualaikum. ...
    Saya berminat untuk mendapatkan soalan kemasukan tahun 1 trsebut sebagai latihan... boleh emelkan kepada saya di salehamasrudin@gmail.com
    Budi baik puan amat saya hargai. Tq

    ReplyDelete
  67. Assalamualaikum puan...minta tolong Puan emailkan kepada Saya contoh soalan kemasukan srai tahun 1.alamat email Saya sam82rodong@gmail.com
    Semoga Allah merahmati Puan sekeluarga

    ReplyDelete
  68. Assalamualaikum..minta tolong emailkan kepada Saya contoh soalan kemasukan srai tahun 1.alamat email Saya
    sam82rodong@gmail.com.

    ReplyDelete
  69. Assalamualaikum tuan/puan... Saya mohon jasa baik untuk emailkan pada saya contoh soalan ke syampanca@yahoo.com untuk saya membuat persediaan bagi anak saya.. Segala jasa baik dan perkongsian tuan/puan mendapat kebaikan disisi Allah demi untuk pendidikan Islam anak2 kita... Amin

    Email : syampanca@yahoo.com

    ReplyDelete
  70. assalamualaikum. Puan, terlebih dahulu terima kasih sy ucapkan kerana berkongsi penulisan berkaitan dengan SRAI ini. Saya juga berkeinginan untuk cuba menghantar anak ke SRAI pada tahun hadapan.
    Sebagai persediaan, saya mohon jasa baik puan untuk emailkan saya contoh soalan kemasukan SRAI memandangkan saya masih tidak berkesempatan mencarinya di SRAI berdekatan.
    email sy: nurulizrini@gmail.com
    Terima kasih atas perkongsian.

    ReplyDelete
  71. Assalamualaikum,

    Terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat ini, saya juga memohon jasa baik tuan/puan untuk menghantar koleksi soalan ini ke emel muizzkaspol@gmail.com.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  72. Assalamualaikum puan.
    Terima kasih atas maklumat yg puan kongsikan.mohon puan dapat menghantar koleksi soalan ke emel sy sitiana77@gmail.com
    Terima kasih puan.

    ReplyDelete
  73. Assalamualaikum,

    Terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat ini, saya juga memohon jasa baik tuan/puan untuk menghantar koleksi soalan ini ke emel saya iaitu rashidbinbakar@gmail.com

    Terima kasih
    Rashid Bakar

    ReplyDelete
  74. Assalamualaikum,

    Terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat ini, saya juga memohon jasa baik tuan/puan untuk menghantar koleksi soalan ini ke emel rashidbinbakar@gmail.com.

    Terima kasih
    Rashid Bakar

    ReplyDelete
  75. Tlg emailkn di am79016@gmail.com
    Tq

    ReplyDelete
  76. Assalamualaikum..puan mohon jasa baik mengemailkan juga kepada sy di razuan09@gmail.com Terima kasih. ;)

    ReplyDelete
  77. Assalam Tuan/Puan,
    Mohon jasa baik untuk kirimkan juga kepada saya melalui emel hazilahamid@ukm.edu.my
    terima kasih.

    ReplyDelete
  78. Assalam Tuan/puan,
    Mohon juga kirmkan ke alamta emel saya hazilahamid@ukm.edu.my
    terima kasih.

    ReplyDelete
  79. Assalamualaikum.. mohon jasa baik pihak tuan e-mailkan contoh kertas soalan di alamat email adeepmona@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  80. Assalamualaikum w.b.t, Terima kasih kerana sudi berkongsi maklumat. Mohon jasa baik tuan/ puan untuk email koleksi soalan kepada saya di mimiezainol@yahoo.com. Terima kasih yang tidak terhingga. Semoga Allah sahaja yang merahmati jasa baik tuan/puan.

    ReplyDelete
  81. Assalamualaikum puan,
    Saya berminat untuk dapatkn buku tersebut. Mnta jasa baik puan untuk email kpd sy
    anizah.lias@anm.gov.my terima kasih byk.

    ReplyDelete
  82. Assalamualaikum puan mohon email kan kpd sy jg azhanor@ummc.edu.my

    ReplyDelete
  83. Assalamualaikum puan. Mohon emelkan contoh soalan tersebut di emel saya rosnazlina@gmail.com terima kasih.

    ReplyDelete
  84. Assalamualaikum..puan mohon jasa baik mengemailkan juga kepada sy di ddyla007@gmail.com Terima kasih. ;)

    ReplyDelete
  85. Assalamualaikum..puan mohon jasa baik mengemailkan juga kepada sy di ddyla007@gmail.com Terima kasih. ;)

    ReplyDelete
  86. Salam Puan. Harap puan dapat kongsikan koleksi soalan tersebut ke emel saya habibah@mflour.com.my
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  87. Salam Puan. Harap puan dapat kongsikan koleksi soalan tersebut ke emel saya habibah@mflour.com.my
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  88. Noor Shila Ismail11 February 2016 at 11:31

    Assalamualaikum..puan mohon jasa baik mengemailkan juga kepada sy di:

    noorshila0107@gmail.com

    Terima kasih. ;)

    ReplyDelete
  89. Salam puan. Saya juga berminat utk dapatkan buku panduan dan contoh soalan srai. Boleh puan email kepada saya farhanliz86@gmail.com. Semoga Allah membalas dgn yg lebih baik.


    Terima kasih

    ReplyDelete
  90. As salam, Saya baru email kpd pihak Tuan tadi. Minta jasa baik pihak tuan dapat reply email tersebut berserta dgn link.
    Terima Kasih

    ReplyDelete
  91. Salam puan, saya juga berminat nak dapatkan contoh soalan srai... Boleh puan email kpd wardatiey87@gmail.com...
    Terima kasih...

    ReplyDelete
  92. assalamualaikum

    Puan boleh tak emel kpd saya soalan srai dan soalan al-amin ke dinaryempire@gmail.com

    jasa baik puan amat dihargai.

    tq

    ReplyDelete
  93. Mohon email kpd saya contoh soalan srai kpd suhailyhushin@gmail.com. semoga Allah membalas jasa baik dan pengorbanan tuan dengan lebih baik.Terima kasih

    ReplyDelete
  94. Mohon email kpd saya contoh soalan srai kpd suhailyhushin@gmail.com. semoga Allah membalas jasa dan pengorbanan tuan dgn lebih baik.Terima kasih

    ReplyDelete
  95. Mohon email kpd saya contoh soalan srai kpd loveannajueanna@gmail.com. semoga Allah membalas jasa dan pengorbanan tuan dgn lebih baik.Terima kasih

    **saya dah email puan**

    ReplyDelete
  96. mohon emelkan pd saya sitisharena@gmail.com. terima kasih

    ReplyDelete
  97. mohon puan email kepada saya juga. noni.baharie@gmail.com terima kasih puan

    ReplyDelete
  98. Mohon email pada saya..asrimeran@yahoo.com

    ReplyDelete
  99. Mohon jua untuk emailkan kepada saya soalan tersebut overyienz@gmail.com..

    ReplyDelete
  100. Assalamualaikum puan, terima kasih atas perkongsian.amat membantu.boleh saya dapatlan juga contoh soalan daripada puan. email saya akilahghaffar@gmail.com

    Thank youu.

    ReplyDelete
  101. Assalamualaikum puan, terima kasih atas perkongsian.amat membantu.boleh saya dapatlan juga contoh soalan daripada puan. email saya feed_1074@yahoo.com

    ReplyDelete
  102. Salam..saya berminat utk dptkn contoh soalan tu..boleh email saya salieyna2005@yahoo.com.my
    TQ

    ReplyDelete
  103. Assalamualaikum saya jg berminat bole email pd saya.

    ReplyDelete
  104. Assalamualaikum saya jg berminat bole email pd saya.

    ReplyDelete
  105. Assalammualaikum ..sy jugak berminat .. Mohon email pada saya juga
    nazeerah_halil@yahoo.com
    Terminals kasih

    ReplyDelete
  106. asssalamualaikum boleh email kan kepada saya contoh soalan tersebut di alamat email fauzuljalil@gmail.com

    ReplyDelete
  107. salam, boleh email sy juga shahida.tan@gmail.com

    ReplyDelete
  108. alhamdulillah... puas saya cari set soalan... akhirnya dapat juga terbaca dlm blog ni... mohon puan share kpd saya set contoh soalan2 tu. zaidymm@gmail.com

    ReplyDelete
  109. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  110. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  111. Assalam puan.blh email pd sy jge.
    Izzzariffzahrinsyukri@yahoo.com

    ReplyDelete
  112. assalamualaikum puan, saya juga berminat. mohon emel kepada saya hnfshoppe@gmail.com

    ReplyDelete
  113. assalamualaikum puan, saya juga berminat nak dapatkan contoh soalan srai... Boleh puan email kpd sy,
    neemzay@yahoo.com
    Terima kasih...
    -meen-

    ReplyDelete
  114. assalamualaikum puan sy berminat utk dapatkan buku tersebut.boleh emailkan kepada sy nazura1112@gmail.com. Terima kasih

    ReplyDelete
  115. Assalamualaiakum Puan,

    Terima kasih atas perkongsian maklumat. Jika tidak keberatan saya juga berminat mendapatkan contoh soalah kemasukan SRAI untuk rujukan kami.

    email: kumihuzaimi@gmail.com

    Terima kasih. Jazakallah khairan.

    ReplyDelete
  116. Assalamualaikum Puan,

    Mohon tolong emailkan soalan Kemasukan SRAI kepada zaliazabiri@yahoo.com. Terima kasih banyak.

    ReplyDelete
  117. Sy pon nk contoh soklan exam tu... bleh emial pd sy norlizaadli@gmail.com
    Time. Kasih

    ReplyDelete
  118. Fuhhh..nun jauh kebawah sy scroll nk cari ruang komen..
    Td (18/3/2016) sy call srai sg manggis tnykn tentang koleksi latihan uks..dorg ckp next week nk meeting..silibus baru dong..dtg aje la bln 4 nti utk mklumat tbaru..hurrmm..mak plk yg neves tkot ank xleh jwb..pape pn..i nk jgk cth soklan tu bole..pls pls pls..tq so much dear.. raihaismail11@gmail.com

    ReplyDelete
  119. Sy pon nk contoh soklan exam tu... bleh emial pd sy haslinda.amalek@newinti.edu.my
    Time. Kasih

    ReplyDelete
  120. Assalamualaikum..sy brminat tuk dptkn soalan exam.tq
    Ruzlan1609@yahoo.com

    ReplyDelete
  121. Assalamualaikum..sy nak minta tlg emailkan kepada sy juga ya puan..sy amat hargainya..terima kasih..ini email sy hadlyn1983@yahoo.com

    ReplyDelete
  122. Assalammualaikum...
    Berdebar2 saya esOk nak daftar anak masuk SRAI Seksyen 7, Shah Alam...baru nak daftar...
    Mohon jasa puan untuk emailkan cOntOh - cOntOh sOalan tersebut
    di aqma_85@yahoo.com

    Terima kasih...hanya Allah yang balas jasa baik puan...

    ReplyDelete
  123. Assapamualikum
    Sy nak minta tlg emailkan utk sy juga.trima kasih puan. Ini email saya
    rosfatimahmohamad@gmail.com

    ReplyDelete
  124. Assalamualaikum..sy brminat tuk dptkn soalan exam.tq
    ina_johari@yahoo.com

    ReplyDelete
  125. Assalamualaikum..sy memohon juga..
    mrs.wanzu@gmail.com

    ReplyDelete
  126. Assalamualiakum w.b.t
    Sy nak minta tlg emailkan utk sy juga.trima kasih puan. Ini email saya
    shueida@gmail.com

    ReplyDelete
  127. asalam, puan.. boleh tlg emailkan pd sy:
    roziana.baharin@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  128. assalamualaikum.. boleh tolong emailkan pd sy:
    roziana.baharin@yahoo.com.my
    tksh

    ReplyDelete
  129. Assalamualaikum.... sy ingin memohon contoh2 soalan tu. Terima kasih sitifarhanatumiran2683@gmail.com

    ReplyDelete
  130. assalamualaikum.. saya nak juga contoh soalan

    durrah5472@gmail.com

    ReplyDelete
  131. assalamualikum...sy berminat nk dapatkan contoh soalan...ni email saya
    norlaili.kl@utm.my..terima kasih

    ReplyDelete
  132. assalamualaikum .sy juga mohon jasa baik puan emailkan pada sy suryatinoor@yahoo.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  133. Assalamualaikum..sy brminat tuk dptkn soalan exam. Terima kasih syukranjazilan.
    nur_wildani@yahoo.com

    ReplyDelete
  134. Assalamualaikum..sy brminat tuk dptkn soalan exam. Terima kasih syukranjazilan.
    nur_wildani@yahoo.com

    ReplyDelete
  135. Assalamualaikum..sy brminat tuk dptkn soalan exam.
    nur_wildani@yahoo.com

    ReplyDelete
  136. Salam tuan/Puan,

    Assalammualaikum. Saya juga sgt berminat untuk mendapatkan contoh soalan tersebut. Jasa tuan/puan Amat sy hargai

    Email: habibah@mflour.com.my

    ReplyDelete
  137. Assalamualaikum,

    boleh tolong emailkan kepada saya. wka1234@gmail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
  138. Assalamualaikum puan.
    Saya mohon untuk dptkn soalan exax. Tq.
    waty@mssc.com.my

    ReplyDelete
  139. Assalamualaikum puan.
    Saya mohon untuk dptkn soalan exax. Tq.
    waty@mssc.com.my

    ReplyDelete
  140. Salam puan. Saya berminat untuk mendapatkan buku panduan dan contoh soalan SRAI. Boleh puan email kepada saya? wan30184@yahoo.com. Semoga Allah membalas kebaikan puan dengan yg lebih baik.


    Terima kasih

    ReplyDelete
  141. salam..mohon hantar contoh soalan kepada saya yer.. thanks..

    email: akupejot@yahoo.co.uk

    ReplyDelete
  142. Puan boleh saya dapatkan contoh2 soalan ujian kemasukan SRAI.. emailkan pada saya zihan_ishak@yahoo.com
    Terima kasih

    ReplyDelete
  143. Salam tuan/Puan,

    Assalammualaikum. Saya juga sgt berminat untuk mendapatkan contoh soalan tersebut. Saya harap puan dapat email kepada saya juga, sebelum tu saya ucapkan terima kasih.

    Email: che_jedi@yahoo.com

    ReplyDelete
  144. Assalam,

    Mohon tlg email pada saya juga yati@tehkimteh.com. tq

    ReplyDelete
  145. Assalam,

    Mohon tlg email pada saya juga yati@tehkimteh.com. tq

    ReplyDelete
  146. Assalamualaikum Puan...sya ingin memohon jasa baik puan untuk emailkan kpda sya cth soalan exam spt di dlm buku koleksi soalan2 exam.. :)
    Terima Kasih Puan...

    ReplyDelete
  147. Salam puan,
    Harap puan dapat emailkan saya contoh soklan exam ke email address sy nr.shafine@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum Puan...sya ingin memohon jasa baik puan untuk emailkan kpda sya cth soalan exam spt di dlm buku koleksi soalan2 exam.. :) nikhatniaz@gmail.com nikhat.niaz@jpa.gov.my
      Terima Kasih Puan...

      Delete
  148. Salam,saya pun berminat dengan soalan exam tersebut. Harap puan dapat emailkan saya ke email address saya daa_0223@yahoo.com.
    Terima kasih.

    ReplyDelete
  149. Hi Puan. Memohon jasa baik puan untuk email saya contoh exam tersebut ke
    kamz_1316@hotmail.com

    Terima Kasih Puan

    ReplyDelete
  150. Assalamualikum wr wbt... Puan mohon sangat untuk e-melkan kepada saya soalan-soalan tersebut. nikhatniaz@gmail.com atau nikhat.niaz@jpa.gov.my

    jazakALLAH jua puan.

    ReplyDelete
  151. Assalam pn. Minta jasa baik pn utk emailkan soalan2 ini kepada saya di telurmatakerbau1@gmail.com

    ReplyDelete
  152. Assalamualaikum Puan...sya ingin memohon jasa baik puan untuk emailkan kpda sya cth soalan exam spt di dlm buku koleksi soalan2 exam.. :)
    Terima Kasih Puan...
    email saya : azlinazainal24@yahoo.com

    ReplyDelete
  153. Assalamualaikum...
    Harap puan dapat emailkan pada sy buku koleksi soalan di samsinarms79@gmail.com.my
    Semoga Allah s.w.t membalas jasa baik puan...

    ReplyDelete
  154. Assalam Puan,

    Minta jasa baik puan untuk emailkan contoh soalan kepada saya aznurmdzain@gmail.com.
    Terima Kasih Puan.

    ReplyDelete
  155. Assalam Puan,

    Minta jasa baik puan utk emailkan pada saya contoh soalan.
    aznurmdzain@gmail.com

    ReplyDelete
  156. Assalamualaikum

    Mohon jasa baik puan untuk emailkan contoh soalan exam ke email address saya nanem84@gmail.com

    terima kasih puan

    ReplyDelete
  157. Salam puan

    harap puan boleh emailkan kepada saya di alamat neniayuzei@yahoo.com

    terima kasih.

    ReplyDelete
  158. Salam Puan,

    Harap puan emailkan juga kepada saya neniayuzei@yahoo.com.
    terima kasih

    ReplyDelete
  159. Assalamualaikum puan. Sy pn berminat utk mdptkan buku tersebut. Boleh emailkan ke nora_liza05@yahoo.com. Terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalamualaikum. Harap puan dpt emailkan kepada saya juga di qalishaalia@gmail.com
      Terima kasih

      Delete
    2. Assalamualaikum puan. Harap boleh emailkan pada saya juga di qalishaalia@gmail.com
      Terima kasih

      Delete
  160. Assalamualaikum

    Mohon share contoh soalan jugak zalizamohd@yahoo.com

    ReplyDelete
  161. Salam Puan,

    Harap puan emailkan juga kepada saya erfa_82@yahoo.com.
    terima kasih

    ReplyDelete
  162. Salam Puan,

    Harap puan emailkan juga kepada saya noorain@tourism.gov.my
    terima kasih

    ReplyDelete
  163. Assalamualaikum harap puan emailkan juga kepada saya intanraziq@gmail.com. terima kasih.

    ReplyDelete
  164. Assalamualaikum puan, sy pun berminat utk dptkn soalan.. boleh emailkn kepada sy di alamat aiasah@amsgb.com. terima kasih.

    ReplyDelete
  165. Assalamualaikum. Harap puan dpt emelkan pd saya di qalishaalia@gmail.com

    ReplyDelete
  166. Puan boleh saya dapatkan contoh2 soalan ujian kemasukan SRAI.. emailkan pada saya niza.hassim@gmail.com

    Terima kasih

    ReplyDelete
  167. Assalamualaikum,
    Puan, boleh saya dapatkan contoh2 soalan ujian kemasukan SRAI..mohon untuk emailkan pada saya s_hajar81@yahoo.com..

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  168. Puan boleh saya dapatkan contoh contoh kertas ujian kemasukan untuk darjah satu.harap to long hantar keep email priyamanikam20@gmail.com. subject Bm.English. maths. Dan sains. Kerjasama puan amatlah dihargai.terima kasih

    ReplyDelete
  169. Assalamualaikum.
    Puan, boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan ke SRAI. Terima kasih atas perkongsian puan. Hanya Allah SWT yang mampu membalas jasa baik puan. E-mel saya fazilahdeni@gmail.com

    ReplyDelete
  170. Assalamualaikum...sy berminat utk dapatkn contoh soalan kemasukan tahun satu..mohon emelkan pd sy..semoga Allah mambalas jasa baik anda

    nikisasaid@gmail.com

    ReplyDelete
  171. Asalam..saya juga berminat untuk meohon kemasukan ke sekolah SRAI. Mohon tuan emelkan ke azeanahmad@gmail.com

    ReplyDelete
  172. Assalammualaikum Puan,
    Boleh tolong email kan saya soalan2 contoh Al Amin tuk kemasukkan darjah 1?
    norhayati7106@gmail.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  173. Puan boleh saya dapatkan contoh2 soalan ujian kemasukan SRAI.. emailkan pada saya farlboro@yahoo.co.uk

    Terima kasih

    ReplyDelete
  174. Assalammualaikum PUan,
    Boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan ke SRAI? email saya nonieuzaine@gmail.com . terima kasih puan

    ReplyDelete
  175. Assalammualaikum PUan,
    Boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan ke SRAI? email saya drzuriati@gmail.com . terima kasih puan

    ReplyDelete
  176. salam puan..sy berminat utk dptkan soalan contoh tu.email saya farha@edes.com.my..terima kasih bnyk2

    ReplyDelete
  177. Assalammualaikum Puan Siti ,
    Saya Afizah Abu Talib.Boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan ke SRAI? email saya afizah83_jb@yahoo.com
    Terima kasih puan

    ReplyDelete
  178. saya dah lama cari buku ni.tp dah habis..
    email saya : didie.vrolle@gmail.com

    terima kasih

    ReplyDelete
  179. Assalamualaikum puan siti..saya akmal boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan SRAI...EMAIL SAYA akmalwan635@gmail.com
    terima kasih atas bantuan puan

    ReplyDelete
  180. assalamualaikum puan siti,saya akmal boleh dapatkan saya soalan-soalan untuk kemasukan ke SRAI..email saya akmalwan635@gmail.com.
    terima kasih

    ReplyDelete
  181. Assalamualaikum puan siti..saya akmal boleh saya dapatkan contoh-contoh soalan ujian kemasukan SRAI...EMAIL SAYA akmalwan635@gmail.com
    terima kasih atas bantuan puan

    ReplyDelete

Komen Sahabat